Paprikapoeder Hongaars edelsüss - Hongaarse paprikapoeder kopen

Paprikapoeder Hongaars edelsüss - Hongaarse paprikapoeder kopen

Hongaarse paprikapoeder 40g Topkwaliteit - Paprika (Capsicum annuum) is een plantensoort uit de nachtschadefamilie en komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika maar wordt tegenwoordig wereldwijd verbouwd.

Paprika is een Hongaars woord dat "pepertje" betekent en het wordt door koks in Hongarije het keukenwonder genoemd.

De Spanjaarden namen de paprika vroeger mee uit Zuid Amerika en noemen het pimiento. Spanje is evenals Hongarije een belangrijke producent van paprika van zeer goede kwaliteit.

We kennen de vruchtpaprika’s en specerijenpaprika’s. De vruchtpaprika is de blokvormige en dikvlezige vrucht die van geel via groen naar rood rijpt. De paprikapoeder zoals we die in de keuken kennen, is afkomstig van de puntige en langwerpige specerijenpaprika.

Evenals de chilipepers die tot dezelfde familie behoren, bevat ook paprika de stof capsaïcine - maar dan in zeer kleine hoeveelheden - die de scherpte ervan bepaalt.

De kwaliteit wordt ook bepaald door de zoetheid (fructosegehalte) en door de kleur die gemeten wordt in Asta eenheden. Op basis van deze kenmerken onderscheiden we de edelzoete paprika die het zachtst is, de halfzoete paprika en de scherpe goulashpaprika die het heetst is.

Paprika wordt gebruikt in warme en koude gerechten zoals soepen, sauzen, salades, goulashgerechten, Mexicaanse gerechten en bij allerlei soorten kip, vis en vleesgerechten. Paprikapoeder is vast onderdeel van chilipoeder, cajunkruiden en Mexicaanse kruidenmix.

Tip : het verdient aanbeveling de paprikapoeder niet te mengen met andere ingrediënten op een te heet vuur. De natuurlijke suiker van de paprika gaat dan carameliseren waardoor de kleur verandert en de smaak bitter wordt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-064
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,50
  • Excl. BTW: €1,42

Beschikbare opties:

Tags: hongaarse paprika, edelsüss, goulash