Tasmaanse bergpeper - Australische wilde peperbes online kopen

Nieuw Tasmaanse bergpeper - Australische wilde peperbes online kopen

Tasmaanse bergpeper 25g - Tasmaanse peper, ook wel bergpeper genaamd, groeit aan houtachtige altijd groenblijvende struiken behorend tot de familie van de Winteraceae, waarvan de bladeren en bessen vanwege de op peper gelijkende scherpte vaak gebruikt worden in de keuken. De peperstruik groeit uitsluitend in de vochtige, koele dalen en kloven van de regenwouden van Tasmanië en New South Wales in het zuidwesten van Australië. De jaarlijkse oogstopbrengst van deze wild groeiende Australische specialiteit is zeer laag.

Smaak: De Tasmaanse peper smaakt in eerste instantie fruitig zoet en verrast dan ineens met een intense scherpte. Dit resulteert in een enigszins verdovend gevoel dat vergelijkbaar is bij het proeven van Szechuan de Chinese bergpeper. Polygodial is het actieve bestanddeel dat verantwoordelijk is voor de scherpte van de Tasmaanse peperbes. Bij de normale peperbessen die we gewend zijn is de piperine het actieve bestanddeel. Tasmaanse peper moet zeer spaarzaam gebruikt worden aangezien deze iets scherper is dan de normale zwarte peper.

Gebruik: Voor gebruik in een pepermolen is het minder geschikt, omdat deze door de samenstelling van de bessen snel verstopt raakt. Men kan de peper beter in een vijzel of mortel malen. De vermalen Tasmaanse peper verkleurt lichtkleurige maaltijden roodpaars, een effect dat door het toevoegen van een beetje zout nog meer kan worden versterkt.

Het wordt aanbevolen om deze bijzonder exclusieve peper het liefst niet mee te koken of indien toch dan zeker niet te lang meekoken. Voor optimaal behoud van smaak en aroma is het beter de peper kort voor de voltooiing van een gerecht toe te voegen.

Past goed bij: Deze Tasmaanse wilde bessen passen zeer goed bij alle wildgerechten, donkere vleessoorten, Australische keuken (Bush-Food), tonijn-steak en zeevruchten, exotisch fruit en salades, chocolade gerechten.

Ingrediënten: Tasmannia lanceolata. Tasmaanse bergpeper 25 gram. 100% natuurlijk product.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-486
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €6,95
  • Excl. BTW: €6,38

Tags: Tasmaanse bergpeper