Tellicherry peper TGSEB online kopen

Nieuw Tellicherry peper TGSEB online kopen

Tellicherry peper 40g - TGSEB = Tellicherry Garbled Special Extra Bold - staat voor bijzonder voorzichtig na droging met de hand geselecteerde dikste en mooiste peperbessen.

Deze zeldzame peper komt van het Periyar Wildlife Sanctuary in de Indiase deelstaat Kerala aan de Malabar kust en is vernoemd naar de havenstad Tellicherry (Thalassery).

De smaak van de bijna rijp geoogste peperbessen, is zeer aromatisch en iets scherper dan gewone zwarte peper. Van deze kwaliteit worden jaarlijks slechts kleine hoeveelheden van de beste gewassen verwerkt tot Tellicherry peper.

De kleur is roodbruin in plaats van zwart, doordat de bessen pas na relatief lange rijping geoogst worden. Hierom wordt de peper ook vaak aangeduid als de late-oogst peper. De Tellicherry peper is intenser, nootachtiger en warmer van smaak dan de gewone zwarte peper. De geur doet een beetje denken aan thee en sandelhout.

Gebruik de Tellicherry alleen in de molen, altijd vers gemalen en zeer spaarzaam. Het is geschikt voor alle vleessoorten, wildgerechten, stamppotten, donker gevogelte, maar kan echter ook worden gebruikt als een universeel peper .

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-483
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €2,85
  • Excl. BTW: €2,61

Tags: Tellicherry