Dragonblad - Franse gesneden dragon online kopen en bestellen

Dragonblad - Franse gesneden dragon online kopen en bestellen

Dragonblad fijn gesneden 15 gr Nieuwe oogst - Dragon (Artemisia dracunculus) is een plant uit de composietenfamilie, komt oorspronkelijk uit Centraal Azië en werd in de middeleeuwen door de Moren naar Spanje meegebracht. Daar vandaan is het in grote delen van Europa bekend geworden met name in Frankrijk. Bijnamen voor dragon zijn keizersla, drakenkruid en slangenkruid.

Dragon behoort samen met kervel, peterselie en bieslook tot een klassiek Mediterraan kruidenpalet "fines herbes" genaamd en is vooral in de Franse keuken erg populair. De dragon die hier wordt verkocht komt uit Frankrijk en is van veel betere kwaliteit dan de dragon uit Rusland. Het gaat hier om het beste deel van de plant namelijk het dragonblad zelf.

Dragon wordt toegepast in soepen, sauzen, eiergerechten en azijnen. De bearnaisesaus is een bekend voorbeeld hiervan. Ook in vlees- en visgerechten doet dragon het goed.

Dragon heeft iets weg van de combinatie van peper en anijs en smaakt aangenaam verrassend namelijk zoet, zuur en bitter tegelijk ! Dragon is een zeer goede smaakmaker voor mensen met een zoutloos dieet.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-004
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,40
  • Excl. BTW: €1,28

Beschikbare opties:

Tags: frans dragonblad, bearnaise, drakenkruid, fines herbes, slangenkruid