Bhut jolokia - zeer mooie rood gedroogde ghostpeppers

Bhut jolokia - zeer mooie rood gedroogde ghostpeppers

Bhut Jolokia - Naga Jolokia - 5 gram (= 5 a 7 stuks)

Onze oude vertrouwde Bhut Jolokia is na lange tijd weer terug. Zeer mooie zacht gedroogde rode exemplaren met een overweldigende geur en smaak.

Deze chilipeper heet Bhut Jolokia en is afkomstig uit Assam, een Noord Oostelijke deelstaat van India. De Bhut Jolokia is ook bekend onder de naam Naga Jolokia en Ghost Pepper.

De Bhut Jolokia is in 2007 opgenomen in het Guinness Book of Records als heetste peper ter wereld. Bhut Jolokia heeft een recordwaarde van 1.041.000 eenheden gemeten op de Scovilleschaal ofwel ruim tweehonderd maal pittiger dan rode tabascosaus ofwel ongeveer de helft van standaard Amerikaanse pepperspray.

Dit product is 100% natuurlijk en direct na de oogst in de oven gedroogd om de originele smaak optimaal te behouden. De chilipepers zijn tevens getest op en vrij van aflatoxines en Sudan kleurstoffen en zijn niet bestraald.

De frisse, citrusachtige smaak en schroeiende hitte zijn een goede toevoeging aan aromatische curry gerechten en hete sauzen.

Advies: Laat de chilipeper even 10 minuten wellen in heet water om daarna in hele kleine stukjes te snijden en te verwerken in het gerecht. (Deze pepers zijn luchtgedroogd waardoor veel vocht uit de te drogen vruchten is afgevoerd. Daarna zijn deze pepers luchtdicht verpakt. Pepers zijn erg hygroscopisch en zullen als ze aan normale omstandigheden worden blootgesteld weer ,,slapper of vochtiger worden.)

Waarschuwing :

Gebruik handschoenen. Buiten bereik van kinderen houden!

Uitsluitend om te verwerken in gerechten en dus NIET bedoeld voor challenges.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-035
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €3,00
  • Excl. BTW: €2,83

Tags: assam, bhut jolokia, ghost pepper, naga jolokia,