Chilipeper chipotle Morita - TERUG VAN WEGGEWEEST - gerookte rode jalapeño online kopen

Chilipeper chipotle Morita - TERUG VAN WEGGEWEEST - gerookte rode jalapeño online kopen

Chipotle chilipeper Morita 15 gram (afhankelijk van de grootte 8 a 10 stuks) - Ze zijn weer terug van weggeweest!!! - Chipotle betekent letterlijk "gerookt" maar in de specerijenwereld wordt met chipotle de gerookte jalapeño chilipeper bedoeld. De jalapeño varieert in maat en heetheid. De jalapeño’s die in de Noord Mexicaanse staat Chihuahua worden verbouwd worden Morita’s genoemd. Wanneer de donkerrood tot bruin van kleur gerijpte Morita eenmaal boven rook is gedroogd, spreekt men van chipotle Morita.

Chipotles vormen een onmisbaar ingrediënt in vele gerechten uit de Mexicaanse keuken. Ze worden ook vaak verwerkt in soepen, salsa’s (pittige sauzen) en adobo’s (marinades). Vooral in de Verenigde Staten zijn de Morita’s erg populair.

De chipotle Morita heeft een betoverend warm aroma van chocolade, tabak en pruimen en voegt een rokerige smaak toe aan een gerecht.

Ze zijn gematigd heet (slechts 3.000 tot 10.000 capsaïcine eenheden op de Scovilleschaal).

Laat de chilipeper 10 minuten in heet water wellen om daarna in stukjes te snijden of te pureren alvorens te verwerken in een recept. Of voeg ze direct toe aan een gerecht in de laatste 10 minuten van de kooktijd.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-226
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
601Aantal keren verkocht
  • €2,00
  • Excl. BTW: €1,89

Beschikbare opties:

Tags: chipotle, gerookte rode jalapeno, mexicaanse keuken, morita, smoked chilies