Chilies Ancho - milde Mexicaanse chilipepers kopen voor tortillasoep

Chilies Ancho - milde Mexicaanse chilipepers kopen voor tortillasoep

Chilipeper Ancho 20 a 25 gram (= 1 a 2 stuks afhankelijk van grootte) – De Ancho chilipeper (letterlijk : de brede chilipeper) die ook wel de Poblano wordt genoemd is een zeer populaire chilipeper die verbouwd wordt in de Mexicaanse staat Puebla. Ze hebben een donkere mahonie kleur en meten gemiddeld 10 cm lang en 5 cm breed.

Ancho’s smaken heerlijk in salsa, soepen, enchilada en in elke saus waarin een smaak nodig is van een hele zachte chilipeper. Ancho chilipepers zijn zeer geschikt om gepureerd te gebruiken in een stevige tortillasoep.

Ancho’s worden ook vaak gecombineerd met Pasilla en Guajillo chilipepers om zo samen met andere kruiden en specerijen, noten en fruit, tortilla’s en chocolade de traditionele Mexicaanse mole (dikke saus) te verkrijgen.

Ancho chilipepers geven een licht zoete pruimachtige smaak met tonen van koffie, chocolade, drop en rozijnen. Ze zijn zeer mild (slechts 1000 tot 1500 eenheden op de schaal van Scoville).

Laat de chilipeper 10 minuten in heet water wellen om daarna in stukjes te snijden of te pureren alvorens te verwerken in een recept. Of voeg ze direct toe aan een gerecht in de laatste 10 minuten van de kooktijd. 

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-250
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
289Aantal keren verkocht
  • €2,75
  • Excl. BTW: €2,59

Tags: ancho, chili, chilipeper, chillie, mexicaanse, mole, poblano, salsa, tortilla