Currypoeder Djawa zonder zout - Javaanse kerriepoeder online kopen

Currypoeder Djawa zonder zout - Javaanse kerriepoeder online kopen

Currypoeder Djawa zonder zout - Deze Javaanse curry poeder is samengesteld uit kurkuma, komijn, gember, zwarte peper, chilies, laurierblad, lavas en is kruidig, mild en zoet van smaak. Van deze currypoeder kan een typisch Javaanse kipcurry worden gemaakt.

Curry poeder is een mengsel van zeer verschillende specerijen gebaseerd op de Indiase en Zuid Oost Aziatische keuken. De vele verschillende curry mengsels die er zijn, worden vooral gebruikt in India, Thailand, Indonesië, Pakistan, Engeland, Nederland en Suriname.

Het woord curry is een Engelse en het woord kerrie is een Nederlandse verbastering van het Indiase woord "kahri" dat saus betekent.

Hoewel samenstellingen per regio en per kok nogal kunnen verschillen, zijn er wel een aantal basiselementen in elke curry en dat zijn gedroogde chilies, korianderzaad, komijnzaad, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, kurkuma en gember. Kardemom en kaneel zijn vaak niet standaard toegevoegd maar door dat wel te doen, wordt de curry zoet en fris. Over het algemeen geldt dat hoe roder een mengsel van kleur hoe heter de curry vanwege de (rode) chilies.

Basis voor een curry saus :

Verhit een paar eetlepels olie in de koekenpan en fruit daarin een fijn gesneden ui. Nadat de ui glazig is geworden kan men de gewenste hoeveelheid curry poeder toevoegen. Om te voorkomen dat de poeder direct aanbakt, dient men de ui en de poeder direct af te blussen met bijvoorbeeld een beetje water, of met bouillon (van het vlees dat later toegevoegd wordt), of met kokosmelk. De curry saus is nu in de basis aanwezig en er kan vlees en of groente worden toegevoegd om zo de gewenste curry maaltijd te verkrijgen. (Let op : dit is slecht les 1 van honderd om een curry gerecht te maken met alle respect voor de culinaire wereld).

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-151
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,50
  • Excl. BTW: €1,38

Beschikbare opties:

Tags: djawa, javaanse