Chiazaad - vitaminerijke biologische chia zaadjes online bestellen

Chiazaad - vitaminerijke biologische chia zaadjes online bestellen

Bilogisch Chiazaad 50 gram - Chiazaad is het zaad van een muntachtige plant - Salvia Hispanica - die afkomstig is uit Mexico en Guatemala. Het zaad werd volgens overleveringen al voor de ontdekking van Amerika door Columbus geteeld door de Azteken. Momenteel wordt het zaad geteeld in grote delen van Midden- en Zuid Amerika en in Australië.

Chiazaad wordt beschouwd als een superfood omdat het rijk is aan omega 3-vetzuren, eiwitten, vezels, vitamine B17, calcium, magnesium en ijzer.

Gebruik

Laat een of twee theelepels chiazaad een kwartiertje weken in een kommetje met water tot een soort gel. Daarna kan het vermengd worden met muesli of in een shake, pap of pudding.

Chiazaad kan ook rauw worden gegeten en bijvoorbeeld toegevoegd worden aan een salade.

Het zaad kan ook worden gemaald en worden toegevoegd aan meel om vervolgens te verwerken in brood en gebak.

Chiazaad heeft een neutrale smaak en is daarom niet van invloed op de overige ingrediënten waaraan het wordt toegevoegd.

Aanbevolen dosering is maximaal 10 a 15 gram per dag hetgeen overeen komt met 1 eetlepel.

Risico’s

In 2009 keurde de Europese Unie chiazaad goed als een novel food, waarmee het als veilig wordt beschouwd voor consumptie. Toch verdient het zeer de aanbeveling om even stil te staan bij het volgende :

Chiazaad is geen wondermiddel en van genezende eigenschappen is niets bewezen.

Chiazaad heeft een bloed verdunnende werking. Personen die bloedverdunners gebruiken dienen dus zeer voorzichtig te zijn met het gebruik van chiazaad.

Chiazaad bevat veel stimulerende stoffen voor de gezondheid. Gebruik van grotere hoeveelheden kan verslaving in de hand werken.

Voor zwangere vrouwen wordt afgeraden chiazaad te gebruiken omdat niet goed bekend is wat de mogelijke risico’s zijn.

Chiazaad is niet voor iedereen geschikt. Zoals sommigen overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen zoals gluten kan ook chiazaad allergische reacties veroorzaken.

Chiazaad helpt niet bij afvallen. Dat is geconcludeerd na grondig wetenschappelijk onderzoek. Stop hiermee als u om deze reden chiazaad gebruikt.

Algemeen advies : gebruik superfoods met mate als aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-344
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,25
  • Excl. BTW: €1,18

Beschikbare opties:

Tags: Chiazaad