Kruidnagel heel - hele kruidnagel online kopen

Kruidnagel heel - hele kruidnagel online kopen

Hele kruidnagels 25 gram - Kruidnagels zijn gedroogde dichte bloemknoppen van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum) die voornamelijk gekweekt wordt op de Molukken. Maar ook in Tanzania en Madagaskar worden ze gekweekt. De specerij heeft een lange geschiedenis en wordt inmiddels wereldwijd gebruikt met een uitgebreide toepassing.

De smaak en geur van kruidnagel is uniek, bijzonder aromatisch, warm en pikant maar snel overheersend.

Kruidnagels zijn onder meer onderdeel van kerriemengsel, koekkruiden (speculaas), de Franse vierkruidenpoeder (quatre epices) en de Chinese vijfkruidenpoeder.

Kruidnagels worden ook vaak apart meegetrokken in stoofgerechten met bijvoorbeeld rundvlees (hachee) of wild en in curry maaltijden.

Verder treft men kruidnagel aan in warme dranken zoals glühwein, Arabische koffie en thee. Weer een andere toepassing van kruidnagel is in bouillon, marinade en sauzen zoals de Worcestershiresauce.

Behalve als ingrediënt van de Friese nagelkaas worden hele kruidnagels zelf niet gegeten maar vaak voor het eten verwijderd. Kruidnagels worden echter wel gerookt in de bekende Indoneschische Kreteks sigaretten.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-044
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,25
  • Excl. BTW: €1,18

Beschikbare opties:

Tags: kruidnagel, vier kruidenpoeder, vijf kruidenpoeder