Peper roze heel - Braziliaanse peperbollen online kopen en roze pepersaus met ossenhaas maken

Peper roze heel - Braziliaanse peperbollen online kopen en roze pepersaus met ossenhaas maken

Roze peperbollen 20g - Roze peper (Schinus terebinthifolius) ofwel Braziliaanse peper is eigenlijk geen peper. Het is een gedroogde bes afkomstig van een Zuid Amerikaanse heester uit de pruikenboomfamilie.

Roze peperbessen hebben een subtiele, pittige en zoete aromatische smaak en worden in diverse landen vaak toegevoegd als onderdeel van de vier seizoenenpeper.

Als enkele soort kan de roze peperbes bijvoorbeeld worden gebruikt om roze pepersaus van te maken. Roze pepersaus smaakt bijvoorbeeld zeer goed bij biefstuk of gerookte zalm.

Recept roze pepersaus met ossenhaas :

Nodig : 1 dl rode wijn, 1 dl bouillon, roze peperbolletjes, 2 el room, biefstuk van de haas.

Bereidingswijze : 

Bouillon maken, mag van tablet, 1 tablet op 300 dl water. De bouillon en rode wijn samen inkoken tot ongeveer 1/3 en daarna een eetlepel roze pepers erbij. Vuur laag zetten en laten trekken op een plaatje. De ossenhaas bakken met een beetje boter, uit de pan halen en warm houden in de oven. Het aanbaksel in de pan blussen met weinig water en inkoken tot sausdikte; nu de rest van de roze pepersaus erbij doen en 2 eetlepes room er doorheen roeren. De saus over de ossenhaas op een bord verdelen en garneren met een takje platte peterselie. Voila, bon appétit.

Dit recept leent zich ook voor bijvoorbeeld een stukje kipfilet of varkenshaas; gebruik dan witte wijn in plaats van rode wijn !

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-073
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,44
  • Excl. BTW: €1,32

Beschikbare opties:

Tags: braziliaanse peper, pepersaus maken, roze peperbes