Peper - zwarte hele peperbolletjes online kopen

Peper - zwarte hele peperbolletjes online kopen

Zwarte hele peper 40 gram verbeterde kwaliteit - Peper (piper nigrum) heeft een lange geschiedenis en het is wellicht interessant om te weten dat peper in de middeleeuwen als geldig betaalmiddel heeft gediend vandaar de term peperduur.

Peperbolletjes zijn de gedroogde bessen van de tropische peperplant Piper Nigrum genaamd. De peperplant groeit voornamelijk in het Verre Oosten en in Brazilië en geeft de zwarte, witte en groene peperbessen. Rode, ook wel roze peperbessen komen van een andere plant en zijn eigenlijk geen peper.

Zwarte peper bestaat uit de onrijp gedroogde en daarna donker verkleurde bessen. Witte peper bestaat uit de rijp gedroogde bessen die van hun schil worden ontdaan. Groene peper bestaat uit de onrijp geoogste bessen die eerst worden geconserveerd en daarna eventueel worden gedroogd.

De smaak van zwarte peper is pittig, witte peper iets minder pittig en de groene peper smaakt mild. De stof die verantwoordelijk is voor de hete smaak heet piperine. De toepassing van peper is zodanig uitgebreid dat deze door een ieder zelf ingevuld mag worden.

Tip : strooi wat gemalen peper over een aardbei en ervaar hoe smaakvoller en zoeter de aardbei daardoor wordt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-067
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,50
  • Excl. BTW: €1,42

Beschikbare opties:

Tags: zwarte peperbolletjes