Pimentbes heel - Jamaicaanse peper online kopen

Pimentbes heel - Jamaicaanse peper online kopen

Pimentbes heel - pimentbes (Pimenta dioica) is een paarse bes afkomstig van de pimentboom die voornamelijk groeit op Jamaica en in andere landen van Midden Amerika.

Jamaicaanse piment wordt vaak verward met echte piment namelijk met de rode en groene vruchten van een nachtschadeplant waar de pimentbessen niets mee van doen hebben.

De beste kwaliteit piment komt van Jamaica en wordt ook wel Jamaicaanse peper genoemd. Op de peperachtige smaak na hebben pimentbessen ook niets van doen met peperbessen. De Jamaicaanse pimentbessen zijn familie van de kruidnagel en worden daarom ook wel nagelbessen genoemd.

De betoverende geur van Jamaicaanse pimentbessen lijkt sterk op die van kruidnagel met een vleugje nootmuskaat, kaneel en peper terwijl de smaak ervan complex is, sterk aromatisch, warm en pikant.

Jamaicaanse piment is het belangrijkste ingrediënt van de Caribische keuken en kan voor zowel zoete als hartige bereidingen worden gebruikt en het is een mooie basis voor een wildmarinade of een zalmmarinade.

Piment wordt verder gebruikt ter versterking van de smaak van vis- en schaaldierenbouillon zoals kreeftensoep, in andere soepen en ragouts, en in warme en koude sauzen. Ook wordt piment toegevoegd aan diverse patisserie en crêpes.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-081
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,25
  • Excl. BTW: €1,18

Beschikbare opties:

Tags: caribische keuken, jamaicaanse peper, pimentbes