Rooibos thee - Zuid Afrikaanse pure rooibos online bestellen

Rooibos thee - Zuid Afrikaanse pure rooibos online bestellen

Rooibos naturel 100g - Rooibos (Aspalathus linearis) is een naaldvormige plant die van nature voorkomt in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap alwaar deze plant tevens sinds 1930 wordt gekweekt voor  rooibosthee. De bladeren van de plant worden eerst geplukt en gestampt. Daarna worden ze in de zon gedroogd ter oxidatie en krijgen ze een roodbruine kleur.                  

Rooibosthee is een op thee lijkende drank die geen theïne en looizuur bevat en aanzienlijk minder tannine dan echte thee waardoor rooibosthee nauwelijks bitter wordt. Verder bevat rooibos veel antioxidanten waaronder vitamine C en mineralen zoals calcium en ijzer.                                               

De drank heeft een ontspannende werking en zou met name goed zijn voor maag en darmen. De thee wordt daarom ook niet voor niets vaak geschonken aan baby’s.

Gebruik : aanbevolen wordt om de gewenste hoeveelheid rooibos (een gram per kop) eerst even onder te dompelen in gekookt water, dit water vervolgens weg te gooien en daarna de rooibos geruime tijd te laten trekken in nieuw kokend water.

Tip: rooibos thee met stukjes appel en kaneel is een echte opknapper in koude dagen. Dit is pas puur genieten van moeder natuur.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-407
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €3,34
  • Excl. BTW: €3,07

Tags: Rooibos_thee