Saffraan sargol topkwaliteit - saffraandraadjes uit de Khorasan regio online kopen

Saffraan sargol topkwaliteit - saffraandraadjes uit de Khorasan regio online kopen

Sargol topkwaliteit saffraan uit de Khorasan regio - 1 gram - Saffraan, ook wel het rode goud genaamd, bestaat uit de gedroogde oranjerode stampers van de saffraankrokus (crocus sativus). Het best bruikbare deel van de stamper is helemaal rood en wordt sargol genoemd. Deze beste kwaliteit saffraan komt uit Perzië dat goed is voor meer dan 90% van de totale wereldproductie.

Saffraan is de meest kostbare specerij ter wereld : elke krokus bevat drie vrouwelijk stampers ; voor een kilo saffraan zijn ruim tweehonderdduizend bloemen nodig waarvan elke stamper met de hand wordt geselecteerd.

Saffraan heeft drie functies : het dient als smaakstof, geurstof en kleurstof.

De smaak van saffraan is uniek aromatisch, een beetje bitter en zoet tegelijk en het heeft een aangename lange nasmaak.

De geur van saffraan is lastig te omschrijven maar herkenbaar uit duizenden, sterk en fris met iets van sinaasappel en honing.

“Safra” betekent geel in het Arabisch. Met 1 draadje kun je een liter kokend water in een uur tijd diepgeel kleuren. Als alternatief wordt wel eens kurkuma ofwel geelwortel gebruikt ter aanzienlijk goedkopere vervanging van kostbare saffraan.

Toepassing voor de rijst :

De gekookte rijst moet gereed zijn. Neem dan een paar saffraandraadjes en leg ze in een kopje gevuld met een klein scheutje warm water. Laat heel even trekken en kneus met een theelepel de draadjes. Neem een lepel van de gekookte rijst en vermeng dit in het kopje met de saffraan. Haal vervolgens de sterk geel gekleurde rijst uit het kopje en vermeng dit in het midden van de rijst die op de schaal geserveerd wordt. (zie afbeelding; het donkerrode zijn zure rode besjes genaamd Zereshk of Berberis)

Tot slot : men zegt dat saffraan een libido verhogend effect heeft.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-003
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
59Aantal keren verkocht
  • €7,95
  • Excl. BTW: €7,50

Tags: saffraan, safraan, sargol