Spareribs maken? Natuurlijk met onze spareribs kruidenmix!

Spareribs maken? Natuurlijk met onze spareribs kruidenmix!

Spareribs maken is makkelijker dan het lijkt. Onze spareribs kruidenmix vormt de basis voor een heerlijke marinade voor spareribs.
Natuurlijk kunt u voorgegaarde of gemarineerde spareribs in de winkel kopen. Het punt is dat u dan vaak een mindere kwaliteit vlees en kunstmatige marinade krijgt. Spareribs zijn zowel in de zomer op de barbecue of in de winter (ook op de barbecue of uit de oven) een traktatie. Deze traktatie is nog lekkerder als u de spareribs zelf maakt.

Spareribs maken volgens geheim recept

De ingrediënten voor spareribs zijn eenvoudig. Goede ribs en een tong strelende marinade. Onze spareribs kruidenmix vormt de basis om zo'n rijke marinade te maken. De meeste spareribs kennen 4 smaakvarianten, naturel (zonder marinade), traditioneel, pittig en zoet.
De traditionele, pittige en zoete variant zijn alle drie te maken vanuit dezelfde basis marinade voor spareribs.

Door de geheime, van origine Spaanse, 'pimente choricero' krijgen de spareribs al een rijke rooksmaak. De Madras-kerrie zorgt dat de rooksmaak ook pittig blijft.

Zoet of pittig? Vanuit dezelfde marinade voor spareribs!

Vanuit die basis kan de marinade voor spareribs gezoet worden met Ketjap. Om pittige spareribs te maken kun je de marinade op smaak brengen met onze spookachtig pittige Ghost Pepper Sauce.

Spareribs maken volgens klassiek recept:

Benodigdheden om spareribs te maken voor 4 personen:
2 kilo buikspareribs van het Hollands varken*
6 eetlepels olijfolie
40 gram spareribs kruidenmix
1 citroen

Voorbereidingen:
Voor het beste resultaat kun je de spareribs beter de dag voordat je ze wilt eten alvast marineren. Zo kan de marinade goed in het vlees trekken;
Aan de onderzijde van de spareribs (de holle kant) bevindt zich een vlies. Vraag aan de slager of hij dit verwijdert of verwijder het zelf voor je gaat marineren. Spoel de spareribs onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Marineren:
Meng de spareribs kruidenmix en de olijfolie tot een zacht geheel zonder klonten. Om de marinade zoeter te maken kun je ketjap manis, honing of druivensap toevoegen. Om de spareribs pittiger te marineren kun je naar smaak onze heerlijke Ghost Pepper Sauce toevoegen. Bestrijk de Spareribs vervolgens egaal met ongeveer 3/4 van de marinade.

Leg de spareribs in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Plaats de schaal vervolgens in de koelkast.
Wanneer u de spareribs gaat gebruiken kunt u ze het beste een half uur voor bereiding uit de koelkast halen.

Strijk voor het bereiden de rest van het mengsel over de spareribs. Snij de citroen in twee delen en besprenkel de bovenkanten van de spareribs met de citroen (dit proef je niet maar zorgt voor betere hechting van de kruiden en een mooi glanzend laagje).

Afhankelijk van de bereidingswijze mogen de spareribs 3 uur in folie op de barbecue op het grillrooster. Plaats daaronder aan de ene kant de kooltjes en aan de andere kant een aluminium wegwerpbak met water zodat de spareribs kunnen stomen. Het resultaat is het beste als de temperatuur van de kooltjes standaard tussen 100 en 150 graden blijft. Indien u de spareribs uit de oven wilt maken plaatst u de spareribs op een ovenschaal in een bodempje water. Zo'n 2 uur op 130 graden zou genoeg moeten zijn voor botermalse spareribs.

* Voor mensen die geen varkensvlees eten is dit gerecht ook mooi te maken met runderspareribs. Verleng de bereidingstijd dan met één uur.
 

Ingrediënten : kerriepoeder Madras (koriander, kurkuma, komijn, gember, fenegriek, venkel, peper, chilies, knoflook en zout), knoflookpoeder China, paprikpoeder choricero, peper wit gemalen, zout.

Spareribs kruidenmix bestellen?

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-230
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,50
  • Excl. BTW: €1,42

Beschikbare opties:

Tags: ribbekes, ribbetjes, sparerib