Gunpowder Special - Chinese groene parel thee online kopen

Gunpowder Special - Chinese groene parel thee online kopen

Gunpowder Special van Bouraza 200g - Deze Chinese groene theesoort, bekend onder de naam Gunpowder, wordt verbouwd in de provincie Zhejiang gelegen aan de Oost-Chinese Zee.

Gunpowder - ook wel parelthee of buskruit thee - wordt zo genoemd omdat de grijs-groene balletjes van de opgerolde bladeren lijken op buskruit en open springen in heet water.

De bladeren worden na de oogst gestoomd en strak opgerold om ze te beschermen tegen bladschade en om zo het natuurlijke aroma beter te kunnen bewaren. Gunpowder thee blijft onder goede bewaar omstandigheden (koel, droog en donker) wel zo'n 10 jaar goed.

De thee heeft een volle en wat rokerige smaak. Na een tweede infusie zachter van smaak.

Laat kokend water eerst minimaal 5 minuten afkoelen alvorens op de thee te gieten. Het water dient tussen de 70 en 80 graden te zijn om een ietwat bittere smaak te voorkomen.

Gebruik bij voorkeur weinig kalkhoudend water of liever nog bronwater zoals spa blauw bijvoorbeeld.

Deze groene thee is ideaal voor het maken van Marokkaanse muntthee. Marokkaanse muntthee is niet simpelweg een kopje heet water met een bosje munt erin. Wat is het dan wel?

Chinese groene thee vormt de basis van de groene muntthee die overigens niet alleen in Marokko populair is maar ook in andere landen van de Maghreb zoals Tunesië, Algerije, Libië en Mauretanië. Deze basis wordt aangevuld met verse aarmunt en (veel) suiker.

Muntthee wordt van enige hoogte ingeschonken in de glazen zodat er een schuimkraagje  ontstaat, de zogeheten kashkhousha. Bovendien staat hoog inschenken symbool voor gastvrijheid waarbij geldt dat hoe hoger wordt ingeschonken hoe gastvrijer!

Marokkaanse munt thee maken :

Nodig : 1 eetlepel groen thee (mag ook gunpowder van het merk Bouraza zijn voor de ultieme perfectie!), handvol verse munt (gewassen), 3 eetlepels suiker en 5 kopjes kokend (bron-)water. Verder een "berrad" ofwel een Marokkaanse theepot of andere hitte bestendige theepot.

Breng het water aan de kook in een waterkoker en laat het vervolgens minstens 5 minuten afkoelen. Doe de theebladjes in een lege hitte bestendige theepot en giet één kopje van het water op de thee. Zet de theepot voor drie minuten op middelhoog vuurtje om de thee te wassen. Giet daarna de gewassen thee in een glas en bewaar. Giet nu de rest van het gekookte water in de theepot en zet weer voor drie minuten op het vuur. Giet daarna voorzichtig het bewaarde glas gewassen thee erbij maar laat het onderste in het glas zitten en gooi dat weg. Voeg nu de suiker toe en zet de pot weer voor drie minuten op het vuur. Zet nu het vuur uit en voeg de muntbladeren (inclusief takjes) toe. Schenk het eerste glas thee in en giet het vervolgens terug in de pot en herhaal dit nog een keer. De thee kan nu geserveerd worden.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Merk: Bouraza
  • Model: kruiden-401
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €4,95
  • Excl. BTW: €4,67

Beschikbare opties:

Tags: Chinese-groene-gunpowder-parelthee