Looizuurarme zwarte thee online kopen

Looizuurarme zwarte thee online kopen

Looizuurarme zwarte thee 100g - Zwarte thee uit China met van nature een laag looizuur gehalte. Looizuurarme thee met een zachte, niet-bittere smaak.

De term looizuurarm is eigenlijk een verkeerde term. Looizuurarm suggereert dat er looizuur aanwezig is in thee maar dat is niet het geval. Er zitten wel polyphenolen in thee en die zijn verantwoordelijk voor het licht-wrange, samentrekkende effect in de mond. Alle soorten thee (zwart, groen en wit) bevatten polyphenolen. De hoeveelheid in het theeblad is afhankelijk van de manier van plukken en de bodemstructuur van het land. Hoe jonger de theescheuten des te meer polyphenolen. Chinese theesoorten bevatten betrekkelijk weinig polyphenolen. Er zijn zelfs regio’s in China waar de bodemstructuur zodanig is dat de plant die daar groeit geen of weinig polyphenolen aan kan maken. De theesoort die daar vandaan komt wordt dan een Looizuurarme thee genoemd.

Zetadvies : 3 a 5 minuten laten trekken bij een temperatuur van 90 °C. Gekookt water dus eerst even laten afkoelen alvorens op te gieten.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-378
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €2,50
  • Excl. BTW: €2,36

Tags: looizuurarme-thee