Witte thee - Pai Mu Tan thee online kopen

Witte thee - Pai Mu Tan thee online kopen

Witte Chinese thee Pai Mu Tan 50g - Pai Mu Tan is een geurige witte thee van jong en groot blad met een ietwat licht zoete aromatische afdronk en een goudgele kleur.

Witte thee is een zeer exclusieve thee die bestaat uit de eerste jonge knoppen van de theeplant Camellia sinensis. Ook groene en zwarte thee komen van dezelfde theeplant maar bestaan uit andere blaadjes en ondergaan een andere bewerking. De thee wordt sinds lange tijd voornamelijk  verbouwd in de Chinese provincies Fujian en Zhejiang. De laatste jaren wordt de thee ook verbouwd in India, Sri Lanka, Noord Thailand en Oost Nepal.

De benaming witte thee verwijst naar de witte haartjes van de knoppen van de theeplant. Na het plukken worden de knoppen en zeer jonge blaadjes gestoomd en op lage temperatuur gedroogd. Omdat de blaadjes niet worden gerold, vindt er slechts weinig fermentatie plaats en blijven de  gezonde voedingsstoffen goed intact. Door dit korte bewerkingsproces bevat witte thee veel antioxidanten die goed zijn voor de gezondheid. Witte thee bevat daarnaast slechts weinig theïne.  Witte thee is nog gezonder dan groene thee.

Witte thee wordt al duizenden jaren in China gedronken maar is pas sinds kort verkrijgbaar in Europa. Vroeger werd de thee vanwege haar exclusiviteit alleen in keizerlijke kringen gedronken.

Gebruik : gebruik  1 gram losse thee per deciliter water met en temperatuur van 80 graden of net iets minder. Laat minstens 10 minuten trekken om een subtiele zachte smaak te verkrijgen en een frisse bloemige geur.  Witte thee wordt niet snel bitter.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: kruiden-405
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €4,50
  • Excl. BTW: €4,24

Tags: witte-thee, pai-mu-tan