Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik betalen ?

U kunt kiezen uit betalen via Ideal, via Mistercash, via Sofort Banking, via (digitale) overschrijving. Vanuit België kan tevens via ING Home'Pay worden betaald.

Tevens kan per 11 november 2016 ook betaald worden via Creditcards van Visa, Maestro en Mastercard.

Indien u een (digitale) overschrijving wil doen, stuur ons dan even een verzoekje in een e-mail zodat wij deze betaalmethode voor u activeren. 

Via overschrijving wordt uw bestelling pas verzonden zodra de betaling door ons is ontvangen. Indien na 5 werkdagen geen betaling is ontvangen, vervalt de bestelling.

Overschrijven kan op ING rekeningnummer  NL07 INGB 0006 2727 87  t.n.v. KRUIDENKARAVAAN onder vermelding van het bestelnummer.

Overschrijving vanuit het buitenland (Europa) gaat op dezelfde wijze. De BIC code = INGBNL2A

 

Hebben jullie ook een fysieke winkel ?

Nee. We hebben (nog) geen fysieke winkel om te kunnen bezoeken. Afhalen is daarom helaas niet mogelijk.

 

Ik heb betaald maar geen bevestigingsmail ontvangen. Krijg ik die nog?

Nadat een bestelling is afgerond met betaling ontvangt u een e-mail met daarin de bevestiging van de bestelling alsmede een factuur als PDF bijlage. Uit de factuur blijkt op welke wijze betaling is gedaan. Opmerking: het kan zijn dat de bevestigingsmail in uw ongewenste mailbox - de zogeheten spambox - terecht komt. Gelieve dit te controleren.

 

Wat betekent de klantengroep intracommunautair?


In principe behoort iedereen tot de klantengroep "default" en dit staat standaard al voor u aangevinkt in de checkout .

Bent u echter ondernemer in het buitenland en heeft u een geldig buitenlands omzetbelastingnummer, dan leveren wij - op uw verzoek via e-mail of telefonisch - vrij van omzetbelasting. Omdat we in dat geval leveren aan een ondernemer in een ander EU-land dan Nederland, is het zogenoemde 0%-tarief van toepassing. Dit wordt een intracommunautaire levering genoemd die u zelf in uw buitenlandse aangifte omzetbelasting dient te verwerken. Op de factuur die u van ons krijgt komt uw omzetbelastingnummer te staan.

Let op: dit geldt dus NIET voor ondernemers die gevestigd zijn in Nederland en een Nederlands BTW nummer hebben. Deze klanten vallen gewoon onder de standaard klantengroep en kunnen de betaalde BTW terugvragen in de Nederlandse BTW-aangifte. Uiteraard vallen ook alle particuliere klanten onder de standaard klantengroep, echter kunnen zij de betaalde BTW niet terugvragen.